ЛИСИЦАТА В МЕН

Марина Иванова

Марина Иванова с книгата „Лисицата в мен“

Първата по рода си книга в България, която, чрез образа на любимата ни лисица, разказва на достъпен език как да станем по-хитри и по-успешни във взаимоотношенията си с хората. Подходяща за всички възрасти!

 

ЦЕНА НА КНИГАТА 16 ЛВ.

Само сега получаваш ПОДАРЪК книгоразделител с образа на Лисицата и лично послание от мен!

Здравейте, скъпи приятели,

В моята книга „Лисицата в мен“ разказвам за поведението на лисицата както в живота, така и в приказките и басните. Споделям методите, с които тя си служи, за да осъществява плановете си, да създава приятелства, да избягва конфликти и да се справя с трудни ситуации. Ще се порадвате и на любопитни факти за самата лисица.

Книгата е създадена за юноши, но може да се хареса и на възрастни, а децата с радост биха разглеждали илюстрациите – лично нарисувани от мен.

Поначало аз съм много амбициозна, но и малко нетърпелива. Навремето често се оплаквах, най-вече на майка си. „Защо не ми върви в живота?“, „Защо толкова трудно създавам приятелства?“, „Защо постоянно се забърквам в неприятности?“… И майка ми винаги твърдеше, че съм твърде рязка, твърде нетърпелива и наивна. Понякога казваше, че ще бъде от моя полза да стана по-хитра – като лисица.

Идеята да напиша книгата дойде почти от раз – след конфликт в социалните мрежи. Дадох си сметка, че е добре да подбирам по-внимателно думите си и да умея да преценявам събеседника си. Да помисля в какво искам да го убедя. Накратко: „Как да стана един по-хитър човек?“.

И мисля, че тази случка беше знакът, че най-сетне трябва да се вслушам в гласа на лисицата. Глас, който всеки от нас притежава, само трябва да има нагласата да го чуе. Аз реших да се вслушвам в този глас. Сигурна бях, че той ще ми помогне да взимам по-адекватни и полезни за мен решения.

Светлана Иванова-ШумановаПсихиатър
„Много приятна и лесна за четене книга. Много интересно представяне на различни истини, пречупени през лично усещане и преживявания. Прави впечатление умелото преплитане на психологическите приоми и интерпретации през погледа на авторката и главната героиня – лисицата. Книгата е подходяща за възрастовата група на тийнейджърите. Актуална за нашето съвремие, в което битуват много нови методи на комуникация и личностова изява, визираме TikTok и другите социални мрежи. Приятно и полезно четиво, от което можем да направим много личностови изводи за своето поведение и начини за справяне с различни ситуации.“
Виктория Рангелова13 години
„Докато четях книгата, осъзнах, че всеки съвет е поднесен стъпка по стъпка и авторът ни обяснява по лесен начин как да се променим или да приемем чертата, която е описана във всяка глава. Харесва ми, че първо е поднесена теорията по много достъпен начин, а след това са дадени примери, чрез които да я приложим в нашия живот. Осъзнах за себе си, че прилагам някои от съветите и как влияя на хората около мен.“
Петя Гайдарова
„Лисицата в мен“ е книга с мъдрости за живота!!! Един букет от прекрасни разкази за това как да ОПОЗНАЕМ СЕБЕ СИ, да бъдем ДОБРИ към хората и обществото; да бъдем ДОБРИ КЪМ САМИТЕ НАС! Накратко, човек, който се смята за добър, притежава както положителни качество на характера, така и способност да се справя с житейските ситуации с отлични решения!“
Гюлби ПътоваМайка на 9 годишно дете
„Много съм щастлива, че имам тази прекрасна книга. В момента я чета, много ми харесва. Написана на достъпен и разбираем език, а в същото време съдържа и дълбочина. Препоръчвам я на всеки, защото вярвам, че в каквато и ситуация да се намираш, все ще намериш нещо за себе си в някоя част и ще се припознаеш. Много ценно четиво. Благодаря за чудесната книга.“
?

Какво ще откриеш в книгата?

 • Как да бъдеш актьор като лисица
 • Как да бъдеш наблюдателен като лисица
 • Как да не взимаш решения, когато си ядосан
 • Как да казваш „Не“
 • Как да обръщаш нещата в своя полза
 • Как да бъдеш търпелив като лисица
 • Как да бъдеш хитър като лисица
 • И още много полезни съвети
 • Много интересни факти за лисиците
 • Авторови картини на лисици
Десислава ГрамадниковаПисател
„Книгата „Лисицата в мен“ е едно помагало за живота или както самата млада авторка я определя „наръчник за оцеляване в света на хората“. Вглеждайки се в поведението на лисицата, Марина Иванова ни показва какви полезни неща можем да извлечем за себе си – да сме хитри, адаптивни и интуитивни. На страниците може да откриете както прекрасни авторски рисунки, така и любопитни, и не толкова известни факти за лисиците. Тази книга може да ни накара да се замислим за отреденото ни място в света и е чудесно допълнение към библиотеката на всеки съвременен дом.“
Надя РангеловаКопирайтър, редактор на книгата
„Докато редактирах книгата ми правеше впечатление, че авторката се е постарала да напише всички съвети по възможно най-достъпния начин за широката публика, въпреки че е могла да използва много сложната терминология на психологията. Обаче, ако го беше направила, тази книга нямаше да е подходяща и за тийнейджъри. А аз смятам, че това е най-ценното. В момента на пазара има много книги за психологическа подкрепа и самоосъзнаване, но тази е различна с това, че се чете на един дъх, неусетно те мотивира да погледнеш навътре към себе си, а поуките, пречупени през преживяванията на авторката, са безценен пример.“

ЗАЩО ЛИСИЦА?

За мен лисицата винаги е била приказен елегантен персонаж, който чрез своите хитрости винаги получава най-доброто. Адаптира се във всякаква среда, бързо печели симпатиите на останалите и лесно създава приятелства.

Дори и когато надхитрява някого, ни хваща яд на нея, но в един момент си даваме сметка колко ценен опит ни дава. Тя толкова умело ни омайва и надхитрява, че дълго време се чудим как сме успели да се заблудим, въпреки че сме умни и внимателни. Има такива хора с харизмата на лисицата и аз съм срещала много от тях. Те много внимателно преценяват ситуацията и хората в нея. Добре обмислят постъпките си и отлично знаят кога да настояват и кога – да спрат. Сякаш само с един поглед успяват да разберат всичко за нас, да проникнат до най-дълбоките кътчета на душата ни и за кратко време се оказва, че само с усмивчица ни убеждават да направим това, което те искат.

Да имаш такова умение не е толкова лошо, нали? Признайте си, че ви се е искало и вие да можехте така.

Винаги се започва отнякъде и нека тази книга бъде вашият старт!

КАК НАРИСУВАХ КАРТИНИТЕ В КНИГАТА

КАКВО ДА ОЧАКВАШ ДА СЕ СЛУЧИ

СЛЕД КАТО ПРОЧЕТЕШ КНИГАТА?

 • Ще станеш добър актьор като лисица
 • Ще станеш наблюдателен като лисица
 • Няма излишно да скромничиш
 • Няма повече да си жертва
 • Няма да взимаш решения, когато си ядосан
 • Ще се научиш да казваш „Не“
 • Ще обръщаш нещата в своя полза
 • Ще станеш търпелив като лисица
 • Ще бъдеш адаптивен като лисица
 • Ще бъдеш хитър като лисица
 • Няма да се отказваш лесно
 • Ще бъдеш устойчив
 • Ще бъдеш уверен
 • Ще бъдеш харизматичен
 • Ще станеш изобретателен
 • Ще се научиш да се извиняваш
 • Ще станеш инициативен
 • Ще се наслаждаваш на живота

ЗА АВТОРА

Автор Марина Иванова

Казвам се Марина Иванова и съм дипломиран психолог, член на Дружеството на психолозите в България. Завършила съм гимназия с художествен профил. След това бакалавър Психология и магистратура Приложна психология. Зад гърба си имам курсове по психологическо консултиране, мотивационно интервю, завършен тренинг с ОХ карти и арт терапия.

Имам собствено художествено ателие в Пловдив, където преподавам изобразително изкуство на деца в предучилищна и училищна възраст. Завършила съм Психология, защото човешката душа винаги ме е вълнувала. От дете животните са ми слабост и специална част от моя живот.

През свободното си време рисувам манга, платна, и разбира се, лисици.

Съюз на психолозите в България
Професия Детски психолог
Ох карти

ВЪПРОСИ КЪМ АВТОРА

Обичам всички животни, но особена слабост имам към семейство Кучета. Най-вече вълците и лисиците, заради тяхната изящна осанка, мощен ум, бързина и очи, които те гледат така, сякаш ще ти проговорят всеки момент.

Всички породи са уникални посвоему, но ще заложа на червената лисица. В нея има най-много символика. Също обаче много харесвам полярната лисица, заради нейните нежност и грация.

Всъщност нищо особено – просто адаптация на „Кума Лиса“. Най-правилният превод би звучал така - Commatrem fox или Godmother fox, но звучи твърде дълго и тромаво за псевдоним. А търсех нещо лесно запомнящо се, което да се произнася бързо, лесно и да се намира лесно в социалните мрежи.

Главата за жертвата. Самата аз често съм попадала в тази неприятна позиция и за мен беше неприятно да си спомня някои неща. Обаче го направих, за да може колкото се може повече хора да прочетат моите изводи и да се справят с чувството за безпомощност.

Любимото ми от книгата е съпоставката лисица - човек. Когато описвам нейното поведение и как понякога действаме по същия начин. Оказва се, че хората и животните имаме повече общо, отколкото си мислим.

Книгата е подходяща за юноши и възрастни. За всеки, който се чувства малко объркан или среща трудности в общуването. Също и за всеки, който иска да се почерпи с малко мъдрост и съвети за по-приятен живот. И всички, които обичат животните, разбира се.

Лесно се вдъхновявам от живота, така че нищо не се знае. Следете моите социални канали ;)

ПОРЪЧАЙ ТУК

TOP